Flytta från HTTP till HTTPS i Joomla

Om din domän har SSL aktiverat rekommenderas du att enbart tillåta trafik via https till din sida.
Om du idag har Joomla installerat är det ganska enkelt att utföra ändringen.

Denna guide går igenom hur man anpassar Joomla för https och är skapad i Joomla version 3.9.15.

Inloggad i din Joomla administrationspanel väljer du ”System->Globala inställningar och väljer fliken ”System”

Där väljer du sedan Tvinga SSL på hela sidan (Båda för besökare och administratörer) och sparar.