Överför domännamn till Levonline

För att kunna flytta en domän mellan leverantörer så krävs det en så kallad auktoriseringskod eller epp-kod. I den här guiden förutsätter vi att du har hämtat ut en sådan kod från din nuvarande leverantör.

1. Logga in på din kontrollpanel och klicka på Domän och webbplats och sedan på Överför domännamn.

2. Skriv in ditt domän (mellanslag) auktoriseringskod enligt bilden nedan.

3. Vill du även peka om din domän så att du använder våra namnservrar istället så klicka i Ändra till våra namnservrar när överföringen är genomförd.

Det betyder att att din domän kommer ändras så att den använder de inställningarna du angivit hos oss på Levonline. Om du planerar flytta hela din hemsida och e-posthantering till oss så läs mer om hur du flyttar till oss på Levonline här.

Domännamn tar olika tid att flytta beroende på vilken typ av domän du har. Nedan finns information om vad som gäller för din domän.

.SE och .NU

- Transfern är kostnadsfri och domänen förnyas ej.
- Kontaktuppgifter för domänen uppdateras ej i samband med transfern.
- Ingen ytterligare verifikation krävs. Transfern går igenom inom ca 1 timme om auktoriseringskoden är korrekt.

.COM/.NET/.ORG/.INFO/.BIZ/.MOBI/.ME

- En transfer kan inte startas förrän tidigast 60 dagar efter nyregistrering eller en tidigare transfer av domännamnet.
- Domänen får ej vara låst för transfer hos din nuvarande leverantör.
- Domänen förnyas ett ytterligare år i samband med transfern och transfern kostar 99kr.
- Kontaktuppgifterna på domänen uppdateras till att matcha ägarkontakten på kontot i samband med transfern.
- Vid transfern skickas det ut mail från noreply@crystone.se till domänens administrativa kontakt med en länk för att verifiera transfern som MÅSTE godkännas för att transfern skall gå igenom. När detta är godkänt går transfern igenom inom ca 5-7 dagar (förutsatt att auktoriseringskoden är korrekt och domännamnet är upplåst för transfer).

.EU

- Domänen förnyas ett år vid transfer och transfern kostar 99kr.
- Kontaktuppgifterna på domänen uppdateras till att matcha ägarkontakten på kontot hos Crystone i samband med transfern.
- Ingen ytterligare verifikation krävs. Transfern går igenom inom ca 1 timme om auktoriseringskoden är korrekt.