Lägga till ett SRV-Record

Har ni fått en SRV pekare ifrån t.ex Microsoft gällande att sätta upp Office 365 mail så kan de se ut som nedan.

Record: SRV (Service)
Name: @
Target: sipdir.online.lync.com
Protocol: _tls
Service: _sip
Priority: 100
Weight: 1
Port: 443
TTL: 1 hour

Nedan får ni då se hur man lägger till dessa pekare hos oss.

1. Börja med att gå in på er DNS hanterare

2. Lägg till en ny pekare

3. Skriv pekaren som vi gjorde exempel av i start som nedan.

Som ni ser så läggs de flesta fälten i samma som protokoll och service läggs in som subdomän med en punkt som avskiljare medans prio, vikt, port och mål görs med ett mellanslag som avskiljare
TTL kan ni ändra från 7200 till 3600 om ni önskar men kan i så gott som flesta fallen lämnas som standard.

4. Bara tryck spara nu så är det klart!